Pages

Friday, 25 August 2017

Jatuh Cinta Dengan Shampoo Santan

Lama dah blog ni bersawang, so hari ni nak buang sawang-sawang semua dan bercerita tentang cinta baru akak. Cinta yang berputik ni makin berkembang mekar dan mewangi so akak nak sebarkan bagi semua orang tahu.

Jatuh Cinta Dengan Shampoo Santan 

Ok macam ni kisahnya. Lepas je bersalin anak ke-3, akak jadi rajin pulak duk scroll group2 Fb ibu hamil, berpantang tu. Ditakdirkan satu hari akak ternampak ada orang post pasal Shampoo Santan. Masa pertama kali baca tu akak macam...whatttt! Ada shampoo santan ke? Baru dengar nih. Dan sebenarnya, akak ni memang teruja sangatlah dengan benda-benda alami ni.

ini dia shampoo santan ! 


Akak dulu memang suka perap kepala dengan pati santan beli kat pasar. Hasil dia memang best sangat, rambut lembut berkilat lebat semua. Tapi satu je yang tak best, bau hapak santan melekattt lebih seminggu tau. Sampai pening-pening kepala akak. Tapi nak rambut lawa punya pasal akak tahan je lah walaupun kepala pening dan hapak. Pakai shampoo pun tak hilang.
Jadinya wajiblah akak teruja sangat-sangat bila tau ada produk shampoo daripada santan ni.

Ni lah asbab akak hari-hari masuk group kelab ibu berpantang tu sampai jumpa post pasal shampoo santan.


Sambil baring sebelah baby yang baru berapa hari tu, hormon adrenalin akak melonjak-lonjak, membuak-buak perasaan nak tau siapa pengasas, betul ke guna santan dan macam-macam persoalan lagi. Setelah berhempas pulas mencari akhirnya terjumpalah FB pengasasnya, Puan Sophia yang bila akak baca(stalk) post-post di fbnya dia memang belajar buat benda-benda macam ni. Awalnya dia cuma bancuh untuk guna sendiri dulu, dan bagi pada kawan-kawan je. Tapi ramai pulak yang pakai terus hilang masalah rambut diorang macam kelumumur teruk, exzema di kepala, rambut gugur, dll. Jadi dia akhirnya buka untuk jualan tapi stok sikit-sikit sebab bancuh sendiri sorang je.

Bila baca testimoni kawan-kawan dia yang guna akak memang terus jatuh cinta sungguh la. Tambah lagi dia post cara dia bancuh shampoo tu sendiri, lepas tu bahan-bahan dia guna memang dia bagitau satu-satu. Takde sembunyi-sembunyi pun sebab dia nak didik pengguna untuk kenal bahan shampoo santan tu dan memang terbukti semulajadi semuanya.

Dan lepas habis je baca tengah-tengah malam buta akak terus whatsapp piya ni nak jadi agen. Huh tak menyabar langsung. Dahla tengah pantang tido lewat stalk fb piya, nasib mak dah tido kalau tak kena bebel la huhu. Dan sementara nak tunggu piya reply esoknya tu memang penuh debaranlah sebab dia kata tak ambil agen ramai sebab masatu production sikit je. Tapi syukurlah akhirnya esok dia reply dan diterima jadi agen.

nampak tak menyabo sangat kan, hihi. Masa ni panggil kak sebab piya bahasakan diri dia kak piya. Rupanya dia lagi muda dari akak.

Maka pada 17december2016 sahlah akak jadi agen shampoo santan myhomelab. Masa tu akak terus order 20 botol kau! Padahal agen syarat order 10botol je masa tu. Stok tak sampai lagi akak dah promote sana-sini. Akhirnya stok sampai habis terus 20 botol. Jadi dapatlah untung bersih RM200 botol. Best kan sambil baring je promote pun. Lepas tu akak order 50 botol lagi, dah habis up 100 botol pulak, dan bila MyHomeLab dah makin maju, piya buka untuk stokis pulak. Tanpa buang masa akak terus register sebagai stokis pulak.

Dan sekarang akak stokis sah shampoo santan MyHomeLab kawasan Penang (SPS, USM, Bukit Jambul), dan merangkumi Parit Buntar Perak dan Bandar Baharu Kedah. Tapi agen-agen dan leader akak bukan orang penang je tau. Satu Malaysia akak nak cari. Sekarang setiap negeri dah ada agen akak. So kalau korang nak dapat untung jual shampoo santan ni mesejlah akak kat whatsapp DISINI sebab sekarang agen satu Malaysia MyHomelab ni tak ramai lagi, akak kalo boleh nak setiap kampung atau taman ada agen supaya senang customer nak COD.

Promosi agen rm190 sahaja. Tamat promosi kena bayar rm380. 


Itulah serba sikit kisah macamana akak jatuh cinta dengan shampoo santan ni. Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal lepas akan guna dan lain-lain tapi panjang sangat dah ni kang korang malas baca, haha. So kita jumpa di next entry ye.

Pstt..kalau nk beli atau jadi agen jgn lupa msj akak tau. hotline 013-4036390 atau klik SINI  ^_______^

No comments:

Post a Comment